2016. április 25., hétfő

Savaria Országos Történelmi Verseny

Töriverseny :győztes „csata”
2016.04.22-23-án rendezték meg Szombathelyen a Savaria országos történelem tanulmányi verseny döntőjét  a 9. és 10. évfolyamos középiskolások számára
Az idei évben 3000-en indultak az iskolai fordulón, a 2 kategóriában majd szűkült a kör, s a megyei forduló után a két legjobb eredményt elérő diák jöhetett az országos döntőbe Mindkét kategóriában 17-17 középiskolás mutatta meg tudását a neves zsűrinek. dr. Oborni Teréz kandidátus, az MTA BTK Történelemtudományi Intézet munkatársa, Bánhidiné Balogh Éva szakértő, középiskolai tanár, Száray Miklós tankönyvszerző, középiskolai tanár és Sosztarics Ottó, régész értékelte az írásbeli és szóbeli teljesítményeket.
Megyénket a büki Horváth Áron, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 10. A osztályos tanulója és Varga Zsófia a NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 10. 
évfolyamos diákja  képviselte.
Péntek délután az ünnepélyes megnyitó után következett a 2 órás írásbeli, majd közösen megtekintettük a felújított Smidt Múzeumot. Szombat délelőtt a hosszú-(10 perc), ebéd után a rövid (5 perc) szóbeli feleletek következtek. 15.30-kor pontosan kezdődött a záró ünnepség.
A 9. évfolyam helyezettjeit ismerhettük meg először,majd a 10, évfolyamosok következtek,  A bronz érmes Valastyán Marcell ( Debrecen) lett, az ezüst érmet Melykó Ádám (Hatvan) szerezte meg, s már csak egy név maradt említetlenül: Horváth Ádámé, aki a 17. alkalommal megrendezett verseny  első helyezettje lett .  Gratulálunk Áronnak és felkészítő tanárának, Kissné Szabó Ágota tanárnőnek.  További munkájukhoz sok sikert kívánunk!
                                                                                                                                     RJ 
                          





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése