2015. december 2., szerda

DÖK elnök választás 2015.

A tegnapi nap folyamán (2015.december 1.) lezajlott iskolánkban a DÖK elnök választás. A 3.órában a diákok izgatottan gyűltek össze a tornateremben, hogy láthassák, ki indul  ezért a címért.




A választást Némethy Zsófia (12/A) nyitotta meg, majd a múlt évben megválasztott DÖ)K-elnök Tancsics Zsófia (12/A) beszédét hallhattuk, aki készen állt átadni a stafétát utódjának.






Pintér Fanni (10/B) egyetlen indulóként állt ki és ismertette programját.




 Ezt követően kiosztásra kerültek a szavazó szelvények és megkezdődhetett az esemény izgalmas része.



A diákok végül döntöttek, így iskolánk új DÖK elnököt avathatott Pintér Fanni személyében.



Fanninak gratulálunk és kívánjuk, hogy sikerüljön  ( az alábbiakban közölt) programját megvalósítani!

Tisztelt Igazgatónő, Tanáraink és Diáktársaink!
Pintér Fanni vagyok, az idei egyetlen induló a diákelnök-választáson. Megtiszteltetés hogy itt lehetek, hisz ez nem adatik meg mindenkinek a középiskolás évei alatt. Remélem, hogy megvalósíthatom azt, amit elterveztem, és ti is bizalmat szavaztok nekem.
Hogy kitérjek az idei év programjára, természetesen a DÖK sem nézheti tétlenül, hogy az iskolába járó tanulók lehorgasztott fejjel baktassanak óráról órára, ezért ebben a tanévben is próbáljuk feldobni hétköznapjaitokat. Ezekből néhányat már megszokhattatok: az Adventi készülődés, a „Legdíszesebb osztály” és „Legsokoldalúbb diák” választása, a tavalyi évben először megrendezett Valentin-napi levélküldés, ami nagy sikert aratott, és persze mindenki kedvence, a Diáknap. Ezeken kívül persze rengeteg lehetőségünk van arra, hogy színesebbé tegyük az iskolai életet: ötleteim között szerepel a művészetek szélesebb körben való kibontakoztatása. Tudom, hogy az előttem lévő több száz diák közül is sokan nem tudták még megmutatni, hogy kik is ők valójában, mi a rejtett tehetségük, ezért közvetlenebb formában próbálnám mindenkivel megismertetni a kortárs irodalom, a képzőművészet, zene, táncművészet vagy fotózás rejtelmeit. Előadásokat és kiállításokat szervezhetnénk mi a DÖK csapatával, hogy mindenki kipróbálhassa magát, és esetleg új hobbira tegyen szert.
Felmerült bennem ötletként a 9-10. évfolyamosok felsőoktatási tájékoztatása. Mint tudjátok, nem is olyan régen volt pályaorientációs nap az iskolában, de ez nem taglalja az érettségit, a felvételi követelményeket és a pontozást, ami pedig fontos tudnivaló lehet az alsóbb évfolyamosok számára is. Meg kell ismernünk mi is történik az egyetem előtt, mit kell tennünk a bekerülésért, és hogyan készülhetünk fel rá.
Nekem, és a DÖKnek a legfontosabb kötelességünk, hogy élhetőbbé tegyük az iskolát, mert mi vagyunk azok, akik ismerik a diákok igényeit. Elszántan fogunk törekedni terveink megvalósítására, és számítunk Rátok is, hiszen mindenhol jól jön néhány segítő kéz.
Szeretném megköszönni Antalovits Dániel tanár úrnak, Kovács Béláné tanárnőnek, és leköszönő elnökünknek Tancsics Zsófinak az összes támogatást és biztatást.
Remélem szimpatikus lettem számotokra, és nekem adjátok ezt a megtisztelő feladatot, hogy egy friss, tettre kész csapattal kezdhessük holnaptól terveink megvalósítását.
Köszönöm a figyelmeteket!


Fotók: Ignéczi Dóra (11/C). Tudósítás: Bandi Gabriella (11/A)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése