2015. december 11., péntek

Adventi kirándulás Bécsbe


Fotók: Nagy Veronika tanárnő és Sümegi Csilla 10/B

Adventi kirándulás Bécsbe
2015.december 6-án Nagy Veronika tanárnő szervezésében iskolánk diákjai Bécsbe kirándultak. Az NLG immár hagyományos programján idén a szokottnál kisebb, de annál lelkesebb csapat vett részt. Vasárnap reggel fél 8-kor indultunk, hogy megtekintsük az ünnepi díszbe öltözött várost.
Bécsbe érkezve nem mondtunk le a város nyújtotta kulturális programokról sem. Számos múzeum megtekintése 19 éves korig ingyenes és mi éltünk ezzel a lehetőséggel. Délelőtt a Hadtörténeti Múzeum I. világháborús kiállítását tekintettük meg, ahol sok egyéb mellett láthattuk például azt az autót is, amelyben 1914-ben Szarajevóban lelőtték Ferenc Ferdinánd trónörököst. (ld. fénykép fenn) (www.hgm.at)  Ezután a múzeum kertjében a  középkori  vásárban is körbesétáltunk.
A történelmi belvárosban tett séta után a Nemzeti Könyvtár dísztermébe (www.onb.ac.at/prunksaal.htm) togattunk el, amely nemcsak építészeti szempontból gyönyörködtető, hanem a kiállított kézzel írott középkori könyvek megtekintése is egyedülálló élményt nyújt. Kirándulásunkat este a Christkindlmarkton fejeztük be, ahol jólesett egy forró ital.
Az idei bécsi kiránduláson néha kicsit fáztunk, néha kicsit tülekednünk kellett a vásári forgatagban, de sok élménnyel gazdagodva, jó hangulatban tértünk haza.
/A beszámolót Vargáné Tóth Ágnes tanárnő küldte./


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése