2014. december 9., kedd

A Katonasulival Bécsben

Ha Advent, akkor Bécs. 
Az évek előrehaladtával egyre jobban kezdi beszőni magát a karácsonyváró programok közé az osztrák fővárosban tett látogatás, hiszen az ottani adventi vásárok fényei és hangulatai világhírűek. A Nagy Lajos Gimnázium néhány tanulója a Katonasuli programjának keretében több érdekes látványossággal kiegészítve tette meg a látogatást, így követve az iskola több éves hagyományait.








A reggeli nyolc órás indulás még kényelmesnek is mondható, sőt, a határon átérve még a decemberi nap is segített minket az ébredésben. A nem túl hosszú buszút után azonban jeges szél fogadott minket a nagyvárosban, amely elől legelőször a Hadtörténeti Múzeumba "menekültünk". Pár órára egy középkori városi mulatságba csöppentünk bele jóképű muskétások és lovagok közé. A múzeumban egészen a 17. századtól az első világháborúig követhettük nyomon az eseményeket egy hihetetlenül gazdag kiállítás keretében. Azt állítani, hogy egy délután elegendő lenne a múzeum teljes megtekintésére, hazugság. Bőven hagytunk még magunk után látnivalót, mikor a belváros felé vettük az irányt. 
A szokásos Természettudományi Múzeumban tett látogatáson kívül néhányunknak lehetőségük nyílt a Szépművészeti Múzeum csodáit is megtekinteni. Az ideiglenesen Bécsben tartózkodó Velázquez kiállítás festményeit a véget nem érő zegzugos termek még rejtelmesebbé és izgalmasabbá tették.
Az egymás szomszédságában lévő múzeumok megtekintése után a csoport együtt vonult át az adventi vásár terére, ahol szabadon tölthettünk bő egy órát, amiről tudjuk, hogy egy ilyen gyönyörű helyen nem elegendő. Arról, hogy vajon mennyi idő lenne az, már a buszon kellett elgondolkodnunk.

Kellemes fáradtsággal és a forralt bor édeskés ízével a szánkban érkeztünk haza az esti órákban.
Aki először járt Bécsben, annak biztosan örök élmény marad, aki pedig már sokadjára, ő is biztosan tudott még felfedezni valami újat, valami szebbet, valami varázslatosabbat.
 Köszönjük a lehetőséget!


Kép és szöveg: Farkas Adrienn és Károly Dorina 12/B




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése