2013. december 23., hétfő

Adni egész éven át…



A Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium évek óta nagy hangsúlyt fektet az adakozásra, a rászorulók segítésére.  Az adományok gyűjtésére nem csak karácsonykor kerül sor, hanem az év során rendszeresen vannak gyűjtési programjaink. Iskolánk évtizedes kapcsolatot ápol a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal. Legutóbb például összekötöttük az adakozást a kötelező érettségi feltételekkel és a 9-10 évfolyamos diákjaink besegítettek a Szeretetszolgálat adománygyűjtő munkájába, az InterSpar-nál önkéntes közösségi szolgálatukat teljesítve. Emellett év elejétől folyamatosan érkeztek a nagylajosos családoktól a ruhák, játékok. Nem is gondolnánk, hogy egyeseknek mekkora örömöt okoz egy-egy kinőtt ruhadarab vagy feleslegessé vált játék felajánlása. A segítő kezeket az iskola Diákönkormányzata fogja össze. Nemrég minden diák egy zacskó száraztésztával járult hozzá a karácsonyi adakozáshoz ezt az összeget az osztálypénztől függetlenül a saját zsebpénzünkből fizettük. Körülbelül 500 csomag gyűlt össze melyek a lelkes és segítőkész szülők jóvoltából jutottak el a Máltai Szeretetszolgálathoz. A már hagyományossá vált adakozáshoz hozzá tartozik a cipősdoboz ajándékgyűjtés ebből is rengeteg gyűlt össze, amik a Baptista Szeretetszolgálathoz kerültek, és reméljük, sok kisgyerek arcára csalnak majd mosolyt. Több éve aktívan segítjük a Gencsapáti Gyermekotthont és az Szombathelyi Evangélikus Egyházközséget is.

Számunkra a kézzel fogható dolgok mellett fontos az is hogy élményeket és szellemi táplálékot adjunk azoknak, akik ezt örömmel fogadják. Idén is színvonalas karácsonyi műsorral készültek iskolánk remek versmondói, énekesei és zenészei. Ezt a műsort nem csak az iskola falai között, hanem a szombathelyi Képtárban, több idősek otthonában és gyermekotthonokban is előadják majd.

Így hogy a gimnáziumnak az egész évet átfogó szervezett jótékonysági programja van, a diákok megérezhetik az adakozás örömét és ez a jótékonykodás remélhetőleg egész életük során végigkíséri őket. A négy év alatt adakozó felnőttekké válnak.

Gráf Anna(10/A)



Gimnáziumunk tanulóinak kis csapata december 17-én, kedden ellátogatott a gencsapáti gyermekotthonba, hogy megajándékozzuk a gyerekeket karácsonyi műsorunkkal. Az előadás és a több hetes próbák Nagy Judit tanárnő vezetésével, Zsdrál Judit és Finta Zsanett tanárnők segédkezésével zajlottak. Egy igazán sokszínű összeállítással kedveskedtünk az árváknak.A hagyományos pásztorjáték mellett versekkel, karácsonyi énekekkel és hangszeres kísérettel tettük változatossá.Fiatal kis közönségünk nagy örömmel fogadta a műsort, sőt zárásképp közösen énekeltük a Kis karácsony kezdetű dalt. Ezután, ahogy időnk engedte játszottunk a gyerekekkel , akiket a gyöngyök, társasok mellett hangszereink is nagyon érdekelték.Reméljük, hogy egy vidám délutánt szereztünk nekik és sikerült ráhangolnunk őket a szeretet ünnepére. Szervezők: Nagy Judit tanárnő Zsdrál Judit tanárnő Finta Zsanett tanárnő - fuvola Szereplők: Várhelyi Zoltán - gitár Szakály Judit Sarolta (10.a) - hegedű Némethy Zsófia (10.a) Gálos Csenge (10.a) Valaska Fanni (10.a) Piri Melinda (10.a) Sági Patrícia (10.a) Májer Alexandra (10.a) Várhelyi Zsófia (11.a) Őri Fanny (11.c) Hargitai Emma(11.c) Dömötör Marcell (11.c) Baráth Noémi (11.c)
A cikket küldte Májer Alexandra(10/A) 
A fotókat Varga Boglárka (11/C) készítette. 
Még több kép a Királyi Képtárban a Zenés szeretet c. albumban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése