2013. december 12., csütörtök

A 10. és a12. évfolyam kirándult Budapestre - 2013.dec. 4.

Reggel háromnegyed hatkor találkoztunk a Vasútállomáson és az Intercityel mentünk volna Budapestre, de technikai okok miatt félórát csúszott az indulás. A hosszú vonatút után az évfolyam (12.) kettévált. Az A és a B osztály a Holocaust Emlékmúzeumba, míg a C és D osztály a Terror Házába ment. Délután pedig "múzeumcsere"  történt.
A Holocaust Emlékmúzeumban  először a magyar zsidóság történetét ismerhettük meg, hangsúlyosan a XX. századi eseményeket. A kiállítások segítségével részletesen megismerhettük  a zsidóság szenvedéseit a zsidótörvényektől  a II. világháború alatti vészkorszakig.
Végül a múzeum területén található zsinagógát tekinthettük meg.
A beszámolót Fazekas Viktor (12/A) küldte.

A 10. évfolyam "sima"gyorsvonattal érkezett meg a fővárosba. Mind a négy osztály látogatást tett a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol  a Weöres Sándor centenáriumi kiállítást nézte meg és  interaktív múzeum pedagógiai foglalkozáson vettek részt. A "kötelező"  után vagy előtt a szabadon választott program, a10/A  osztály részére a Ludwig Múzeum a beat-nemzedékról szóló kiállítása volt, a  10/B a Szépművészeti Múzeumban, a 10/C a Közlekedési Múzeumban járt, míg a 10/D - stílszerűen -  a Testnevelési Főiskolára látogatott el.
Közben -természetesen -  minden osztály útba ejtette a Vörösmarty téren a karácsonyi vásárt.
A tájékoztatót Majer Alexandrától (10/A) kaptuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése