2013. szeptember 30., hétfő

Utazó planetárium

Péntek délelőtt az NLG-be érkezett az Utazó Planetárium. Lelkes fiúk és lányok jöttek mentek az udvaron, voltak, kik már látták az előadást, míg a többiek érdeklődve szaladtak a tornacsarnok bejárata felé.
Blogunkat tudósítják: Várhelyi Zsófi (11/A) fotók és Szőnyi Alexandra (szintén 11/A, ld. utolsó kép) helyszíni beszámoló.


Péntek délelőtt különleges élménnyel gazdagodhattak kilencedik évfolyamos diákjaink - a tükrös teremben egy miniatűr planetáriumot állítottak fel számukra. Miután az ember bekúszott két bejáraton keresztül, párnákra ledőlve juthatott gyönyörű égi jelenségeink világába, csodálhatta a csillagos égbolt kivetített képét. A szakértő, aki az előadást hihetetlenül bájos gyermeki lelkesedéssel tartotta, mondott pár érdekességet, bemutatott jelentősebb csillagképeket, végigvezetett minket a Naprendszerünkön, a Naptól kezdve a Jupiteren át a Neptunuszig. A diákok és az őket kísérő osztályfőnökök egyaránt élvezték a fél órán át tartó, nem mindennapi előadást.Ha többet szeretnétek tudni erről a különleges sátorról, ajánlom: http://www.utazoplanetarium.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése