2013. március 13., szerda

Zrínyi Ilona Matematika Verseny 2013


A Nagy Lajos Gimnázium diákjai ismét bebizonyíthatták, hogy iskolánk matematikából  nemcsak a megye, hanem a régió legjobb gimnáziuma - idén is megrendezésre került a Zrínyi Ilona Matematika Verseny.
 
Sokan éltek is a megmérettetés lehetőségével, minden évfolyamról nagy számban képviselték iskolánkat az okosabbnál okosabb, felkészült, szorgalmas diákok. Ennek meg is lett az eredménye: a Nagy Lajos Gimnázium tarolt a múlt pénteken tartott ünnepélyes eredményhirdetésen. Fölösleges tovább fényeznem büszkeségeink érdemeit, az eredmények, úgy hiszem, magukért beszélnek. 9., 10. és 11. évfolyamon csapatversenyben mind nagylajososok voltak a befutók, a 12. évfolyamon pedig a 4.-17. helyezésig enelgések uralják az összesített tabellát.
Külön büszkék lehetünk az egyéni versenyen is helyezést elért tanulóinkra: 9. évfolyamon Bauer Márton, 9.C – 2. helyezett; 10. évfolyamon: Márkus Krisztián 10.C. – 3. helyezett, Tóth Mátyás 10.C. – 1. helyezett; 11. évfolyamon Fáró Jenő 11.C – 2. helyezett, Farkas Máté 11.A – 1. helyezett, akik, akárcsak az élsportolók, érmekkel a nyakukban és igényes képes albumokkal távozhattak az NYME díszterméből. Az ő teljesítményüknek köszönhetően idén a Nagy Lajos Gimnázium kapta a régió legjobb négy évfolyamos gimnáziumának járó vándorkupát. Ebben nagy szerepük volt a felkészítő-tanárok, Barczi Péter, Bukitsné Derhán Ilona és Simonné Baranyai Zsuzsanna fáradhatatlan munkájának is. Gratulálunk minden résztvevő fényes szerepléséhez, ami a dicsőség mellett motiváció is számunkra!
Kiemelném még Tóth Mátyás (10.C) (fenti kép) tanuló teljesítményét, aki gimnáziumunkból egyedüliként továbbjutott a veszprémi országos döntőbe. Sok sikert kívánunk neki!

 A beszámolót Márkus Flóra (12/C) küldte.



 GRATULÁLUNK A SZÉP EREDMÉNYHEZ!!!


A 11. évfolyamos  győztes csapat: Hende Botond, Fáró Jenő, Farkas Máté

10.C - Márton Gergely, Bukitsné Derhán Ilona, Márkus Krisztián
                                            9.C – Bauer Márton, Németh Kitti, Pukler Márton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése