2013. február 17., vasárnap

Sítábor 2013.




2013. február 3-8-ig  ismét megrendezésre került iskolánk népszerű tábora a sítábor.
Az idén is  Szabó Péter és Takács Zsolt tanár  urak kísérték a diákokat  A tábort már hetek óta izgatottan váró tanulókkal és az öregdiákokkal február 3-án vasárnap 11 óra körül indult el a két busz.  Két megálló és röpke 6 óra elteltével már meg is érkeztek a panzióba. A tanulókat meleg vacsora várták a szálláson, amit egy rövid balesetvédelmi tájékoztató követett. Másnap reggel mindenki lelkesen sietett a sípályákra, melyeket minden nap egy 2-3 perces buszozással közelítettek meg. A felsőbbéves tanulók számára ismerős volt a síterep, hiszen már több éve Zell Am See varázslatos sípályái adnak otthont az NLG sítáborának. Kell is idő a körülbelül 50 km-nyi síterep besíeléséhez, amit tudásukhoz mérten kik lassabban, kik aktívabban, kik pedig őrült tempóban tettek meg. A kezdőknek sem kellett aggódniuk, hiszen az első 3 napon profi síoktató foglalkozott velük és vezette be őket a síelés rejtelmeibe. Sokak számára talán a 3. nap nyújtotta a legnagyobb újdonságot.Szerdán egy kicsit hosszabb reggeli buszozás árán a diákoknak lehetőségük nyílt Caprun gleccserén síelniük. A gleccser fagyos időjárását a 3000 méteres magasságban való síelés izgalma és a csodálatos látvány kárpótolta. Az utolsó napon, pénteken a tanulók addigra megszokott napi rutinja megváltozott. A szobák átadása miatt később mentek ki a sípályára, s a hazaút hosszúsága miatt korábban is fejezték be a síelést a szokottnál.  Ám ez a megrövidült nap a szép időjárásával remek lehetőséget adott egy utolsó feledhetetlen síelésre, amivel a diákok meg tudták koronázni ezt az igen csak jól sikerült sítábort. Február 8-án este kb. 9 órakor érkezett haza a két busz Szombathelyre a sítábor izgalmaiban megfáradt diákokkal. Mindenki épségben hazaért.
 Akik elutaztak Zell Am See-ba feledhetetlen hetet tölthettek el remek társaságban, s minden bizonnyal nem bánták meg, hogy kipróbálták vagy az idén is újra választották a Nagy Lajos sítáborát. 
Varga Bence 11/B 
 Fotók: Lengyel Liza 10/B

Az idén 18 . alkalommal mentek  síelni iskolánk diákjai! Nagy-nagy köszönet érte Szabó Péter és Takács Zsolt tanár uraknak.








Kedves Ági Néni!
A sítáboros cikkhez küldöm kiegészítésként a rádió hagyományosnak számító összeállítását:
Üdvözlettel:
(Gyimesi) Andris

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése