2013. február 14., csütörtök

Öko-nap az NLG-ben!



A már hagyománynak tekinthető rendezvényt tegnap már a harmadik alkalommal szervezte meg iskolánkban a Borostyán Környezetvédelmi Oktatóközpont.
 Kilencedikeseink ebben az évben is lelkesen gyűjtötték az újrahasznosítható hulladékokat, készülődtek az eseményre, melyen kitűnően helyt álltak.
Az Egyesület egy rövid ismertető keretében igyekezett felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, közben bemutatni munkásságukat, amely egy un. Ifjúsági Irodát is magában foglal. Önkéntesek járnak iskoláról iskolára, segítve a fiatalokat, hogy a természetvédelem igazi értékét baráti társaságban, interaktívan találják meg.
A feladatok – még hamvazószerdán is – farsangi hangulatban folytak, fő témájuk a szelektív hulladékgyűjtés volt. Az osztályoknak a legkülönfélébb hulladékokból kellett egy igazi, farsangi „ebédet” összeállítaniuk, melyet a zsűri keményen pontozott. De nem csak kézügyességüket kellett megmutatniuk. Tennivalóik közt több kérdőív is szerepelt, melyek jó időre lefoglalták a versenyzőket. Ezek után persze a sportfeladatok sem maradhattak ki a programból.
Ötórányi versengés után végül is a következő sorrend alakult ki:
I. 9/B; II. 9/A; III. 9/C; 4. 9/D.
A győzteseknek ezúton is gratulálunk!


 A beszámolót írta: Varga Boglárka 10/C
Fotók: Baráth Noémi és Varga Boglárka 10/C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése