2012. november 29., csütörtök

Nem a cél, az út fontos

 Golomán György külföldön is kipróbálná magát

A Nagy Lajos Gimnáziumba több kiváló sportoló is jár, és a kosárlabda az egyik legnagyobb erősségük: az iskola csapata évek óta őrzi országos diákolimpiai bajnoki címét.
Iskolánkba több kiváló sportoló is jár. A kosárlabda az egyik legnagyobb erősségünk: az iskola csapata évek óta őrzi országos diákolimpiai bajnoki címét. Ez nagyban köszönhető olyan tehetséges diákoknak, akik már felnőtt csapatokban pattogtatják a labdát. Váradi Benedek és Bognár Kristóf Szombathelyen kosaraznak, Golomán György a körmendi kosárcsapat tagja. Vele beszélgettünk.

Talán kezdjük a legelején. Mikor kezdtél el kosarazni?

- 2002-ben, hétévesen kezdtem el a kosarazást.
- Miért pont ezt a sportot választottad?
- Körmendet az ország egyik jelentős kosaras városának tekintik, ezért szinte minden körmendi fiatal kipróbálja magát a palánk alatt. Így kezdtem én is...
- Hogy kerültél a felnőtt csapatba?
- A Lami-Véd Körmend csapata nyáron pénzügyi gondokkal küzdött, ezért az edzőm jelezte, hogy rám is számít a csapatban, és a felkérést örömmel elfogadtam.
- Milyen az új csapat és a csapattársak?
- A csapattársak nem voltak ismeretlenek a számomra, de eleinte nem voltunk szoros baráti kapcsolatban. A beilleszkedés viszonylag egyszerű volt, mostanra pedig már mindenkivel jól kijövök.
- Mit tartasz az eddig elért legnagyobb sikerednek?
- Talán azt, hogy 2012 nyarán az U16-os Európa- Bajnokságon 4. helyen végeztünk, illetve az All Star csapatba is bekerültem.
- Végezetül még egy kérdés: mik a terveid a jövőre nézve?
- Több tervem is van. Számomra nem a cél, hanem az út a fontos. Mindenképpen szeretnék magasabb szinten foglalkozni a kosárlabdával külföldön, ez lehet Európában vagy az USA-ban is.
- Köszönjük, hogy szántál ránk időt és sok sikert kívánunk a jövőbeli terveid megvalósulásához.
- Nagyon szívesen és köszönöm.


Májer Alexandra, Ridavics Nóra (9/A)
Nagy Lajos Gimnázium
Fotó: VN archív
Nagy örömünkre szolgál, hogy a Vas Népe Séta rovatában a héten két cikket is  iskolánk tanulói írtak. A nyílt napról szóló cikket már hétfőn, 26-án  feltettük a blogra.
Golomán Gyuri sikereiről  a múlt évben többször is  is olvashattatok szintén itt a blogban.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése