2012. október 15., hétfő

Mazsibuli - ahogy Bogi látta


Bár a nyári szünet emléke még a szívünkben él, lassacskán mindenki kezd beletörődni, hogy utolért minket az ősz. Kénytelenek voltunk felvenni a kabátot, visszaülni az iskolapadba és újra hozzászokni a hétköznapok ritmusához. Már szeptemberben, az évnyitón fejbevágott minket a tény, öregszünk. Az iskola folyosóit ismeretlen arcok lepték el: fáradhatatlan, kíváncsi, izgatott elsősök. Elég hamar megbarátkoztunk a gondolattal, hogy már nem mi vagyunk a legfiatalabbak, s a tavalyinál sokkal nyugodtabban érkeztünk a Mazsibulira, hiszen tudtuk, hogy idén nem ránk várnak a megpróbáltatások. Az elsősök életében persze jóval nagyobb szerepet kapott az avató – „nagylajosossá” válásuk egyik legfontosabb eseménye. Heteken keresztül ötleteltek, gyakoroltak, hogy a legjobb formájukat nyújtsák a nagy napon.
A helyszín idén is gimnáziumunk tornaterme, a rendező a 11/C volt. Kreativitásból nem volt hiány sem az avató osztály, sem az avatottak részéről. Megismerhettük Piroska történetének titkolt részleteit, járhattunk esküvőn, a fiúk tojást törtek a homlokukon, lányoknak vetkőztek, láthattunk extrém hajakat és még megannyi változatos feladatot. A versenyzők jó pár emlékezetes pillanatot szereztek mind maguknak, mind a közönségnek – lesz mit mesélniük az elkövetkező időben.
A nyertes osztály végül a 9/C lett, második a 9/D, harmadik az A, negyedik pedig a B. Köszönet jár a szervezőknek és az elsősöknek munkájukért, a közönségnek a szurkolásért és a Nyúlontúl zenekarnak a fergeteges koncertért. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a 9. évfolyam osztályfőnökeinek, hogy jelenlétükkel, bátorításukkal, tanácsaikkal segítették az ifjoncokat. Kívánunk nekik, és az osztályoknak is élményekben, sikerekben gazdag évet, a C-seknek pedig sok sikert a Városi Gólyaavatóra! Hajrá, NLG!
                                                                                         /Jene Boglárka 10/A/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése