2010. november 20., szombat

Interjú Jáger Amália tanárnővel





Év elején, mikor osztályfőnökeink ismertették velünk az év fontosabb eseményeit, említésre került az Amerika-nap is. Most erről a rendezvényről próbáltam meg több információt megtudni Jáger Amália tanárnőtől. Többek közt megtudtam, hogy még 2009-ben érkezett egy felhívás az Amerikai Nagykövetségtől és a minisztériumtól az Amerika-nappal kapcsolatban, melyre jelentkezni lehetett. 12 középiskolát választottak ki, köztük a Nagy Lajos Gimnáziumot. Hosszas szervezőmunka előzte meg a rendezvény létrejöttét.

Mikor lesz pontosan a rendezvény?
December 1-jén. Az első három óra rövidített lesz, majd fél 10-től 14 óráig fog tartani az esemény.

Milyen programokkal várják a diákokat?
Kb. 10 vendég érkezik iskolánkba, pl. az Amerikai Nagykövetség diplomatái, és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium munkatársai. Mr. Paul Gilmer tart prezentációt, melynek témája a Magyarországon tanuló amerikai diák élete lesz. Ezt követően három NLG-s angol nyelvi csoport tart előadást olyan témákban, mint pl. multikulturális társadalom, az USA történelme, földrajza. Ezek természetesen angol nyelvűek lesznek. Azoknak sem kell megijedniük, akik esetleg úgy gondolják, angoltudásuk nem megfelelő ahhoz, hogy ezeket az előadásokat megértsék, hiszen a prezentációk sok képanyagot tartalmaznak. Osztályok közötti versenyek is lesznek, melyek középpontjában az amerikai zene, irodalom stb. fognak állni. Workshop-okat is ki fogunk alakítani, ezekben a diákok információhoz juthatnak pl. az angol nyelvű önéletrajzírásról, továbbtanulásról, munkalehetőségekről.

Milyen előkészületeket igényel ez a nap a tanároktól, ill. osztályoktól?
A rendezvényt a tanárok szervezik. A tantermekben rendezzük be a workshop-okat, melyekre a diákok az angoltanároknál jelentkezhetnek. A prezentációk és a versenyek a tornateremben lesznek.

Mi a célja a rendezvénynek?
Ez a nap rendhagyó angolórák sorozata lesz, mellyel motiválni kívánjuk a diákokat a nyelvtanulásra, hiszen fontos, hogy egy vagy két idegen nyelvet beszéljenek. Az angol anyanyelvű előadók pedig különösen hasznos tudást adhatnak a diákoknak. Be szeretnénk mutatni a világ sokszínűségét, és persze az is fontos, hogy a programok alatt a diákok jól érezzék magukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése