2010. november 23., kedd

Évfolyamkirándulás Budapestre 2010. november 17.

Ezen a szerdai napon a 12. évfolyammal, és az iskola történelem tanáraival a fővárosba látogattunk, hogy megtekintsük a Holokauszt Emlékközpontot és a Terror Házát.
Érkezés után két csoportra oszlottunk: az évfolyam egyik fele először a Holokauszt Emlékközpontba, másik fele a Terror Házába ment. Mindkét múzeumban tárlatvezetők kalauzoltak végig minket a kiállításon.
Az Emlékközpontban bepillantást nyerhettünk a zsidó vallásúak üldözésébe, hallottunk a jogfosztásról, a munkatáborok szörnyűségéről, a deportálásról, a lakosság tévhitekkel való befolyásolásáról. Megrázó felvételeket láttunk, melyeken csontig soványodott holttestek halmait munkagépekkel helyezték tömegsírba. A Holokauszt Emlékközpont termei félhomályba borultak, ezzel is érzékeltetve a szenvedéseket.
A Terror Házában lévő kiállítás középpontjában a német és az orosz megszállás állt. Olyan termeken haladtunk keresztül, melyek a terror éveiről szóltak, és az akkori mindennapi életet mutatták be. Láttuk a pincebörtönt, ahol sokan sínylődtek és kínoztattak azért, hogy valljanak.
Hogy valamennyire feledjük a borzalmakat, nap zárásaként az Aréna Plázába mentünk enni, vásárolni, barátokkal találkozni, majd kimerülten felszálltunk a hazafelé induló vonatra.

Pócza Gabriella 12/A

Akik még nem jártak a Holokauszt Emlékközpontban és a Terror Házában virtuálisan megtehetik az alábbi e-címekre kattintva.


Holokauszt Emlékközpont

www.hdke.hu


Terror Háza

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése