2010. november 16., kedd

Diákönkormányzati választás 2010. november 11.



Bokor Krisztina elnök beszámolója az elmúlt év diákönkormányzatai munkájáról.




Balázsy Barnabás (10/C) elnökjelölt ismerteti programját.




Gyimesi András (10/A) elnökjelölt ismerteti programját




Az iskola diáksága figyel és próbál dönteni


Az eredményt az iskolarádión keresztül tudtuk meg. Az NLG diákönkormányzatának új elnöke Gyimesi András (10/A).

Őt kérdeztük:

-Megválasztásodhoz gratulálunk.

-Mi késztetett arra, hogy elindulj a diákelnöki címért?

-Először is szeretném megköszönni a diákság bizalmát, azt hogy megfelelőnek találtak a posztra.

Az NLG diákönkormányzatában már 9. osztálytól tevékenykedem, és néhány hete, amikor többen kérdezték, indulok-e, úgy éreztem, van kellő tapasztalatom ahhoz, hogy vezessem az iskolai diákönkormányzatot, új programokat valósítsak meg.

-Mi az, amin elsősorban változtatnál az iskolai diákéletben, és a DÖK-ön belül?

-Fontosnak tartom, hogy fellendítsük a DÖK-öt. Vonzóbbá tegyük a tanulók részére, több diákot vonjunk be a munkába, több osztály képviseletében. Szeretnénk megmutatni, hogy a diákok számára milyen nagy lehetőséget rejt magában a diákönkormányzat. Nemcsak érdekeiket képviseltethetik, hanem elmondhatják ötleteiket, hogy számukra vonzó és hasznos programokat valósíthassunk meg.

Szeretnénk az NLG-s diákéletet még változatosabbá tenni. Ennek szerves részét képezik a különféle programok, események, versenyek. Megújult már a sulirádió, ezzel is próbáljuk segíteni a kikapcsolódást a szünetekben.

-Mit szeretnél megtartani?

-Fontos számomra a folytonosság. Szeretném a tavaly elkezdett programokat és a DÖK munkáját továbbvinni, ugyanakkor megújulva, kiegészítve. Azokon az iskolai rendezvényeken, ahol segédkezett a diákönkormányzat, most is részt veszünk, de szeretnénk még kiemeltebben segíteni azokat. Az online iskolaújság már az év elején szervezésnek indult, ezt minél előbb szeretnénk beindítani. Az előző DÖK-vezetést is bevonjuk munkánkba, segítségüket kérjük.

-Mi fedezi a programodban szereplő események anyagi hátterét?

-Programom pontjai inkább ügyes szervezést, mintsem nagy anyagi hátteret igényelnek. A DÖK a tavalyi évben is többször pályázott sikeresen, nyert el támogatást. A Városi Diákönkormányzattal ápolt jó kapcsolatunk révén reméljük, ez most is sikerülni fog, megteremtve így a pénzügyi hátteret az ezt igénylő rendezvények megvalósításához.

-Mik a legfontosabb céljaid az elkövetkezendő évben?

Szeretném, hogy a kampányban elhangzott program ne csak ígérethalmaz legyen, így legfontosabb célkitűzésünk ennek a megvalósítása. Jelenleg zajlik az egyeztetés az érintett tanárokkal, az iskolavezetéssel a rendezvényekről. Folyik az osztályok képviseletének megszervezése, a DÖK Szervezeti és Működési Szabályzatának felülvizsgálata, az NLG FM (sulirádió) működési szabályzatának megalkotása.

Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk!

Hargitai Bálint 10/C és Kovácsné Bödei Ágota

További képek a könyvtár 1. gépén

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése