2010. május 13., csütörtök

Kalandtúra -Savaria


Hetekkel ezelőtt Pataki Ágnes tanárnő egy versenykiírásra hívta fel a figyelmünket a National Geographic oldalán. A rövid jelentkezési határidő ellenére könnyen összeállt csapatunk- Bakucz Zsuzsanna, Dénes Kitti, Kalló Dorottya, Nagy Adrienn (10.A), Kovács Ákos, Tóth Gábor (10.C), a tanárnő vezetésével.

Öt héten keresztül „kalandoztunk” és kaptunk érdekesebbnél érdekesebb feladatokat. Hétfőnként egy 20 kérdésből álló tesztet kellett kitöltenünk, melyben barátaink is segítettek, a hétköznapok pedig a kutató feladatok megoldásával teltek. Jártunk a helyi vízműnél, készítettünk interjút a régi vásárlási szokásokról, részt vettünk egy kutyamenhely munkájában, megterveztük az iskolaudvar parkosítását és még az önkormányzat akadálymentesítési munkálatait is figyelemmel kísértük. Az utolsó feladatsor után nagy izgalommal vártuk az eredményt: bejutottunk-e a 84 csapat közül a legjobb 20 közé? Az elmúlt hetek kitartó munkája megérte, részt vehetünk a 2010.május 21-23. között Visegrádon megrendezésre kerülő országos döntőn.

Ha szeretnétek megnézni a kutyamenhelyről készített bemutatónkat és a többi beküldött anyagunkat, kattintsatok az alábbi linkekre, csapatnevünk Savaria.

http://www.kalandtura.com/

http://www.youtube.com/watch?v=5QL6jC7qRYo



Dénes Kitti

(10/A)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése