2016. november 25., péntek

Kirándulás 2017. aug.26-szept.03. Anglia és Wales


PROGRAM

 0. NAP NEKIVÁGUNK AZ UTAZÁSNAK!
Az esti órákban indulunk Szombathelyről. Az éjszakát az autóbuszon fogjuk tölteni, de útközben 3-4 óránként megállunk benzinkutak kulturált mosdóinál.

1. NAP ÉSZAK VELENCÉJE: BRUGGE
Belgiumba érve felkeressük Brugge-t, ahol a menetidőtől függően 1-2 órás délutáni városnézésben lesz részünk: Piactér, Burg tér, Szent Vér bazilika, Városháza, Notre Dame, Harangtorony. Továbbutazunk Észak-Franciaország felé, ahol elfoglaljuk a szállást egy dunkerque-i Premiere Classe tranzithotelben.

2. NAP LONDONI ÍZELÍTŐ
Kora reggel a kikötőbe indulunk és átkelünk Angliába a CSALAGÚTON keresztül. Folkestone-ból London belvárosába indulunk, ahol gyalogos városnézésen veszünk részt a Westminster-negyedben. Felkeressük a Buckingham Palace, a Westminster Abbey (F), a Houses of Parliament, Big Ben, St James’s Park, Trafalgar Square, Downing Street látványosságokat. Kora délután Wales felé vesszük az irányt és meg sem állunk szálláshelyünkig. Este szállás, meleg vacsora.

3. NAP LIVERPOOL ÉS CHESTER
Ma délelőtt Liverpoolba: a Beatles, a foci és a tengerentúli kereskedelem legendás városába indulunk. Megtekintjük az Albert Dock nevű egykori kikötőt, amit kulturális centrummá alakítottak át és a modern, illetve a középkori katedrálisokat. A városnézést követően felfedezzük a The Beatles Story (F) kiállítást. Délután az építészeti emlékeiről híres városba, Chesterbe kirándulunk, ahol sétálunk a korai gótikus katedrális, a városkapuk és a favázas, díszes polgárházak között, valamint felkeressük a VIII. Henrik által létrehozott, első angliai pláza épületét. Végezetül a Dee folyó völgyében fekvő festői kisvárosba, Llangollen-ba utazunk, ahol megismerhetjük a wales-i szerelemkanál legendáját és felkeressük a misztikus ír hölgyek házát (F). A nap zárásaképp a Dee folyó hídja, Wales hét csodájának egyike vár ránk, majd a szállás felé indulunk.

4. NAP 700 ÉVES KŐVÁRAK
Délelőtt felfedezzük Anglessey szigetét; elsőként megcsodáljuk a híres Menai Bridge függőhidat, majd együtt megpróbáljuk kiolvasni a világ leghosszabb nevű vasútállomásának, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch-nak a nevét. Ezután a mindenkori walesi herceg koronázóhelyét, a Caernarfon Castle-t (F) keressük fel. Délután érintünk egy elképesztő méretű, nyolctornyú vár, a Conwy Castle épületét, mely 700 éves, mégis kitűnő állapotban maradt fenn. Ezután a Llandudno félszigetre, a walesi tengerpart legnépszerűbb, viktoriánus korú, csodás fekvésű üdülőhelyére utazunk, ahol rövid szabadprogram vár ránk. Innen indulunk vissza a szállásra.

5. NAP CSODÁS TÁJAK VONZÁSÁBAN
Ma délelőtt vár bennünket Snowdonia, Wales tündérmeséket ihlető hegysége! Kirándulást teszünk a gyönyörű Portmeirion-ba (F), ahol a környék csodás építészeti emlékeit gyűjtötték össze. Ezután felkeressük Llechwedd palabányáját (F), ahol bányászsisakot húzva leereszkedünk Wales legendás tárnáiba, hogy testközelből csodáljuk meg a mélység titkait. Jó idő esetén megállhatunk Betws-y-Coed-nál, ami a kirándulók paradicsoma. A program végén a szállásunkra indulunk.

6. VISSZA LONDONBA
Reggel elköszönünk Wales-től és hazafelé indulunk, meg sem állunk Londonig, ahol randevúzunk Madame Tussauds (F) panoptikumának hírességeivel. A történelem rejtelmei iránt érdeklődők ehelyett meglátogathatják a British Museum kiállításait. Este megszállunk egy London elővárosában lévő tranzitszálláson.

7. NAP LONDONBÓL SOSEM ELÉG!
Reggel London belvárosába utazunk, ahol meghódítjuk az Európai Unió legmagasabb épületét, a 87 emeletes, 309 méter magas Shard (F) felhőkarcoló csúcsán lévő körpanorámás kilátót! Ezután gyalogos városnézésen veszünk részt a City városrészben: felfedezzük Shakespeare Globe színházát (F), majd a Millennium Bridge-en áthaladva megcsodáljuk a Szent Pál katedrális monumentális épületét is. Innen indulunk a Csalagút felé, átkelünk a kontinensre és hazaindulunk. Folyamatosan utazunk, 3-4 óránkénti megállókkal. A mai éjszakát az autóbuszon töltjük.

8. NAP HAZAÉRKEZÉS
Folyamatos utazás után Szombathelyre az esti órákban érkezünk meg.


TERVEZETT IDŐPONT: 2017 Augusztus 26- Szeptember 3

RÉSZVÉTELI DÍJ CSALÁDI ELHELYEZÉSSEL

Alapár : 121.900 Ft
Odaúti tranzitszállás, Dunkerque: 8.300 Ft
Plusz egy nap Londonban reggelivel: 13.300 Ft

ÖSSZESEN 143.500 Ft
18 éven felülieknek 152.500 Ft

A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés minden költsége, 2x Csalagút-átkelés, 1 éjszaka az odaúton tranzitszálláson Észak-Franciaországban (Hotel Premiére Classe, 3 fős, fürdős elhelyezés, reggeli nélkül). 4 éjszaka szállás walesi családoknál (teljes ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora), 1 éjszaka szállás London elővárosában tranzitszálláson (3 fős elhelyezés, reggelivel), az idegenvezető költségei.

TOVÁBBI KÖLTSÉGEK:
1. STORNO (ÚTLEMONDÁSI) BIZTOSÍTÁS: 18 éven aluliaknak 2.010 Ft, 18 éven felülieknek 2.135 Ft
2. UTASBIZTOSÍTÁS 8 NAPRA: 18 éven aluliaknak 2.700 Ft, 18 éven felülieknek 4.900 Ft
3. BELÉPŐDÍJAK (£90-100 még szervezés alatt)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése