2015. május 14., csütörtök

Pályázatok az Ünnepi Könyvhétre



OlvaSHOWFotóSHOW

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Könyvtár és Levéltár az Ünnepi Könyvheti Felolvashow keretén belül (szó szerinti KÉPességeket igénylő) fotós pályázatot hirdet mindazoknak az általános és középiskolás tanulóknak, akik hajlandóak (és hajlamosak) KÉPbe helyezni önmagukat egy (kedvenc) könyvvel.
KÉPzeld el, hogy vagy TE és van az a kikapcsolódási forma, amely közben éppen olvasol. S ha KÉPes vagy kompozíciót alkotni egy jópofa „te fotózod önmagadat/önmagatokat” (selfie) vagy „más fotóz téged/titeket” megoldás formájában, már csak kattintanod kell.
Tehát: örökítsd meg magad (vagy mások téged) fotómasinával, mobillal, tablettel vagy egyéb elektronikus készülékkel, miközben könyvet olvasol.
Mit kell tenned? Kompozíció beállít, pillanat elkap, nyomógomb kattan, a megszületett fotót pedig a hagyományos formátumokban (jpg, jpeg, tiff, png) a neveddel együtt küldd el az smelinda@sek.nyme.hu e-mail címre! Beérkezési határidő: 2015. május 22. (péntek), 16.00 óra
A fotó(k)  megjelennek az Ünnepi Könyvheti Felolvashow hivatalos honlapján (http://tudastar.nyme.hu/sekkonyvtar/szofi),valamint a  NymE Savaria Egyetemi Központ Könyvtár és Levéltár Facebook-oldalán, majd a játék időtartama után általunk kiválasztásra kerülnek a nyertesek (a beküldött képek további felhasználási jogát fenntartjuk). A három legkreatívabb, legötletesebb, leglátványosabb kép beküldőjét díjazzuk, valamint egy különdíjat is kiosztunk a NymE Savaria Egyetemi Központ Könyvtár és Levéltár Facebook-oldalán a legtöbb lájkot és megosztást elérőknek.

Ugye, hogy KÉPes vagy rá?!




Légy kreatív!

Alkoss te is szövegtárgyakat és nevezz velük!




Pályázatot hirdetünk szövegtárgy készítésére – a kézbe vehető irodalom.
A szövegtárgy egy sajátos "műalkotás". Alkalmazott irodalom a szó szoros értelmében. Olyan tárgy, amit irodalmi mű ihletett, de úgy, hogy annak szövegével szoros vonatkozásban van -- például lemásolás, süteménybe sütés, gyöngyfűzés stb. által. S természetesen még ezer más módon, az alkotók fantáziáját nem korlátozva.
Készítsétek el kedvenc irodalmi alkotásotok "tárgyba átfogalmazott" változatát!

Pályázat benyújtási határideje:
2015. május 22. (péntek, 16.00 óra
Pályázat benyújtásának helye:
NymE SEK Könyvtár és Levéltár - Információs pont
9700 Szombathely, Károlyi G. tér 4., C épület
Pályamunkák bemutatása:

2015. június 4-12. között a NymE Savaria Egyetemi Központ Könyvtára előtti aulában valamint virtuális kiállítás keretében a http://tudastar.nyme.hu/sekkonyvtar/szofi weboldalon.

A legjobb alkotásokat a szponzorok felajánlásaiból jutalmazzuk.
 



SZOMBATHELY AZ OLVASÁS FŐVÁROSA IS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése