2015. május 14., csütörtök

Bence írásaiA szombathelyi utcák 
            Tudd meg bűnös vagy, ha az élet örömeit nem látod lábad előtt! Még ha észre sem veszed, egy táj, egy perc, egy lány, és kihagytad, mert már halott a vágy... Ma miért rohan kit nem üldöznek veszettül, vadul a nyugalom elől?
            Álj meg a parknál, és sétálj! Én is ott akarok... Menj az emberhad között! Én is ott akarok... Gyönyörködj a világodban! Én is azt akarom... Érezni, ahogy a nap marja a fehér gránitot, és csillagként ragyog bele pici, fekete szemembe, de én is bűnös vagyok. Nem hittem a szavaknak, melyek már elvesztek, nem hittem az időnek, mi már elrepült, s most itt vagyok, és vadul rohanok. Cserben hagytalak Dózsa, Király, Óperint, Petőfi, Ady, s utak százada terekkel magában. Talpam ott hagyja nyomát, de hol van a borongó lelkem, ki a kitaposott járdán leste, a szép tél havát? Magát marja önbelé roskadva, mert már nem engedi haza, az a szombathelyi utca...
            Régen angyalt láttam rajtatok, nyugodt sétába, most már rohanva fogad, a pokol mély tavába. Hiányzik a pillanat a múltból, az a részeg a Perint mellett, de már végleg túl józan az elme, s menekül a híd felett. Nem szabad megállni, rohanni a sorstól, mely utolér mindig, felemészt s leteper, mert emberi lény vagyok, ez vár ha felnőtt leszek.
            Búcsúzóul szép szombathelyi utcák, remélem visszafogadjátok egyszer, a megnyűtt porotok fiát.

                                                                                                          Vincze Bence
                                                                                                            2015. 03.02.

A fenti írás megjelent a PARAZSAK Szépirodalmi Antológia című könyvben, amelyben egyetemisták és középiskolások írásait (próza, vers) olvashatjuk. Szerkesztője Rozmán Kristóf, volt diákunk. A Savaria University Press újabb  kiadványaként tavasszal látott napvilágot. Kristóf volt iskolájának ajándékpéldányt küldött, melyet ezúton is nagyon köszönünk..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése