2015. április 10., péntek

26. Nyugat-Dunántúli Regionális Diákszínjátszó Találkozó






Idén 26. alkalommal rendezték meg a Nyugat-Dunántúli Regionális Diákszínjátszó Találkozót Győrben. A rendezvény két napos volt, március 26-án illetve 27-én mutathatták be egymásnak és a zsűrinek a diákok színdarabjaikat.  Iskolánk is képviseltette magát ezen az eseményen egy csapattal, mely „A Nagy Lajos Gimnázium Kreatív Műhelye” nevet viselte.
 Társaságunk már 26-án délelőtt megérkezett Győrbe, így lehetőséget kaptunk más diáktársulatok előadásainak megtekintésére. Ámulattal szemléltük a darabokat, megdöbbentően tehetséges diákokat láthattunk. Ezen tapasztalataink után másnap félve álltunk ki a színpadra műsorunkkal, mely egy Charles Dickens - Karácsonyi ének átdolgozás volt. Félelmeink alaptalannak bizonyultak, sok dicséretet kaptunk. Igaz, nem jutottunk tovább, de megkaptuk a „Legtöbb művészeti ágat bemutató előadásért” járó különdíjat. Az országos találkozón szintén egy szombathelyi csapat, a Reményik Suliszínház képviseli majd régiónkat.
Színjátszással kapcsolatos tapasztalatainkon túl rengeteg más élménnyel gazdagodtunk, például amikor szabadidőben kicsit megismerkedtünk Győr klasszikus utcáival. Emellett határon túli barátokat szereztünk, egy dunaszerdahelyi csapat tehetséges tagjaival töltöttünk viszonylag több időt.
Ignéczi Dóri (10/C)
Dóri beszámolóját még kiegészíteném a következőkkel:
az NLG  Kreatív Műhelyének létrehozása Németh Andrea tanárnő munkájának köszönhető. A tanárnő óraadóként a 9. évfolyamon tart tánc és dráma órákat. A szervezésben nagy segítséget nyújt Nagy Judit tanárnő, a zenei részt Várhelyi Zoltán zenepedagógus szerkesztette. Szólót (saját dal!!) énekelt Tóth Levente, ő a BME hallgatója.  A  csapat értékelésekor a győri  zsűri külön kiemelte a teljesítményét. A Műhely tagjainak zöme a 10/C osztály tanulóiból verbuválódott.
A  darabot a karácsonyi szünetet megelőző napon  a díszteremben láthattuk, délelőtt és délután is volt előadás. Nagyon ötletes, jól szerkesztett adaptáció volt, hozzáillő zenei betétekkel. Én biztos voltam benne, hogy Győrben is tetszést aratnak vele kreatív diákjaink. 
GRATULÁLUNK ÉS TOVÁBBI SIKEREKET KÍVÁNUNK!!!
A képek az indulás előtti napon a főpróbán  készültek. 
A

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése