2015. március 23., hétfő

sport+ riport+
Városunk immár sokadik alkalommal vett részt a Nemzetközi Diákjátékokon. Több, mint 400 város képviseltette magát a Sydney mellett, Lake Macquarie-ben rendezett versenyen. Hosszú, kissé viszontagságos út után érkeztünk meg Ausztráliába, de már az is nagy élmény volt, hogy nyári melegben szálltunk le. Az első pár napban Sydney-t jártuk be. Találkoztunk koalával, kenguruval, vombattal, megnéztük a világhíres Operát. Rendkívül látványos megnyitó volt, méltó egy  nemzetközi versenyhez.  Kicsit beárnyékolta, hogy az időjárás nem fogadta kegyeibe az indulókat. Mivel nem az első nap kezdődtek az úszóversenyek, keveset lehetett gyakorolni. Nagy kihívás volt, hogy meleg és sós volt még a medencének is a vize. Az első döntőben egy második helyet sikerült elérnem, melyet egyéni csúcsdöntésekkel is segített 3 aranyérem követett. Nagy öröm volt számomra, hogy városunknak sikerült a legeredményesebb úszó teljesítményét kiérdemelnem. Nagyon jólesett a városi különítmény drukkolása a döntőkben. Érdekes élmény volt megtapasztalni, hogy a busszal történő érkezésnél sajtó-érdeklődés volt, valamint a városi vezetők is megjelentek.
 Köszönöm szépen a tanáraimnak is a megértésüket és támogatásukat, az osztálytársaimnak pedig, hogy mindig küldik a házi feladatokat.

Írta blogunknak Barta Márton (9/C)  január végén. (A fenti versenyről ld. december11-én kelt bejegyzésünket.)
 Tehát, azóta készülünk -  de valami mindig közbejött- Marci beszámolóját  közzétenni és  pár kérdéssel & válasszal kibővíteni.
- Mikor kezdtél el úszni, és miért éppen ezt a sportágat választottad?

-  Ötéves voltam, akkor költöztünk vissza Budapestről Szombathelyre.  Inkább szülői döntés volt, de ennyi év és eredmény azt igazolja, hogy ez egy jó döntés volt.
- Mikor derült ki, hogy tényleg van tehetséged ehhez a sporthoz?

- Hatévesen, mikor először indultam versenyen,  az országos -a korcsoportomnak megfelelő "Béka" kategóriában, és mindjárt első lettem.

- Azóta megállás nélkül úszol és nyersz?

- A sportolók életében hullámvölgyek is vannak, ez alól én sem voltam kivétel, de azért sikerült az élmezőnyben maradnom.

- Melyik volt legemlékezetesebb versenyed?

- A két évvel ezelőtt Dél-Koreában megrendezett Nemzetközi Diákjátékok, mert  addig, nem sikerült az úszással ilyen messzi országba eljutnom. És ez is egy nagyon jó hangulatú verseny volt. 

- Sok helyen megfordultál? 

- Eddig is   számos európai országban voltam, de igazán most értem el azt a kort és felkészültséget, hogy távolabbi  helyekre és rangosabb versenyekre is elutazhatok.
 
- Terveid az úszással?

-  Az úszással szeretnék ösztöndíjat szerezni egy amerikai egyetemre,  ahol talán -ez még nem 100%- közgazdaságtant tanulnék.

Heti edzéseid száma, ideje?

- Átlagosan heti tíz edzésem van, reggel  6.00-tól 7.20-ig, délután  14.30-tól 18.00-ig.

- A sport és az  iskola mellett mire futja még az idődből és erődből?

- Mikor nincs hétvégén verseny - ez tavasszal nagyon ritkán fordul elő- filmeket nézek. Néha moziban, de inkább a neten.
 Az akciófilmeket kedvelem. Szeretek olvasni is, főleg a krimiket és a természettudománnyal kapcsolatos könyveket.

- Miért épp a Nagy Lajos Gimnáziumot választottad? 

-Édesapám, nagybátyám idejártak és csak jókat hallottam erről az iskoláról. Eddig úgy tűnik, hogy igazuk volt.

 Köszönjük a beszélgetést, további sikereket kívánunk!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése