2014. szeptember 1., hétfő

MENJÜNK SZÍNHÁZBA!!!

From: Szakács Eszter [mailto:szakacs.eszter@wssz.hu]
Sent: Sunday, August 31, 2014 8:54 PM
To: Szakács Eszter
Subject: Ifjúsági bérlet 2014-15.

Kedves Szervező Kollégák!

Örömmel értesítelek benneteket, hogy összeállt az ifjúsági bérlet repertoárja! Lejjebb találjátok részletesen. Az idén is 4 előadást láthatnak a diákok a bérlet keretében.
A bérlet ára: 4.400 Ft
Ebben az évadban is 15.00 illetve 17.00 órakor kezdődő bérleteket indítunk.
Jelentkezési határidő: szeptember 26.
A bérletek kifizetésének határideje: október 10.

Kérlek benneteket, hogy szeptember 26-ig jelezzetek vissza hány diák jelentkezik, és melyik bérletbe. Fizetni csak október elején kell! Viszont az első előadás már október közepére várható.

Az új tanévhez jó munkát és sok türelmet kívánok! A bérlethez pedig eredményes szervezést!

Üdvözlettel:
Szakács Eszter
szervezési vezető
Weöres Sándor Színház Jegyiroda
9700 Szombathely, Király u. 11.
Mobil: 06/30/4130580

2014-2015. évad Ifjúsági bérlet előadásai:

- vígjáték -
Molnár Ferenc remekműve a 20. század elején játszódik. Sipos Lajos műbútorasztalos és egy cseléd, Szabó Irma minden akadályt elsöprő szerelmének megható története. Költészet, humor, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövik át a fordulatos vígjátékot. A bolondos Irma, a józsefvárosi Hamupipőke álomvilágban él, amelyben csak Sipos úr létezik, akinek a csitri mindent elnéz cserébe a reményért, hogy egyszer kölcsönössé lesz a szerelem. Az üvegcipő a jóság, a tisztaság, az áhítat játéka.
Szereplők:
Sipos/Szerémi Zoltán 
Adél/Nagy Cili
Irma/Csonka Szilvia
Császár Pál/Kálmánchelyi Zoltán 
Roticsné/Németh Judit
Rendőrtanácsos/Trokán Péter
Őrmester/Horváth Ákos
Viola/Varga Dóra
Házmester/Kelemen Zoltán
Kati, házmesterné/Bálint Éva
Adél anyja/Vlahovics Edit
Keczeli Ilona/Alberti Zsófi
Továbbá: Jenei Ágnes, Németh Gyöngyi, Pados Bernát, Papp-Ionescu Dóra, Rajner Tibor, Szathmáry Gábor, W.Farkas László
Díszlettervező: Valló Péter
Jelmeztervező: Benedek Mari
Dramaturg: Duró Győző
Zeneszerző: Melis László
Kellékes: Jenei Ágnes
Súgó: Papp-Ionescu Dóra
Ügyelő: Schmidt Róbert
A rendező munkatársa: M. Kapornaki Rita
Rendező: Valló Péter
Az üvegcipő

Székely Csaba: Vitéz Mihály
– komikus történelmi tragédia –
„Erdély története mindig is zűrös volt, de a tizenhetedik század elejére a történelem szereplőinek sikerül végzetesen összebonyolítaniuk itt az eseményeket. A karizmatikus havasalföldi uralkodó, Mihály vajda, egymás ellen fordítja a székelyeket és a magyarokat, és simán elfoglalja Erdély trónját. Hogyan történhetett ez? Előbb foglalkoztatni kezdtek az ide vezető események, majd egyre jobban kezdett érdekelni maga Mihály. Felfedeztem benne a kalandvággyal megáldott karrieristát, akiben jól megfér egymás mellett a tisztesség és álnokság; akinek az élet egyszerre mulatság és taktika; aki ritkán mond igazat, a hazugságait viszont komolyan gondolja; aki attól fogva, hogy ráérez a hatalom ízére, megállíthatatlanul tör előre. Egyszóval megláttam benne a mai politikust.”(Székely Csaba)
A főbb szerepekben: Bajomi Nagy György, Csonka Szilvia, Mertz Tibor, Szerémi Zoltán, Szabó Tibor, Sodró Eliza, Németh Judit, Kálmánchelyi Zoltán, Horváth Ákos, Matusek Attila e.h.
Rendező: Béres Attila
Helyszín: Márkus Emília terem

Eugene O’Neill: Hosszú út az éjszakába
– dráma –
Másfél nap története. Amikor a függöny felgördül, feszültséggel teli szobában találjuk magunkat. 1912 augusztusában vagyunk, egy reggelen, amikor James Tyrone, a kopott ruházatú, alkoholista művész fiai, Edmund és Jamie szembesülnek a ténnyel, hogy édesanyjuk, Mary ismét elindult a morfinizmus tragikus lejtőjén. Jamie elvesztette munkáját, Eddie pedig érezhetően súlyos beteg. Ahogy telik az idő, nyilvánvalóvá válik a valóság, azzal együtt anyjuk támadó, sokszor gyermeki reakciója.
A főbb szerepekben: Kiss Mari, Trokán Péter, Orosz Róbert, Kenderes Csaba e.h.
Rendező: Szabó Máté
Helyszín: Nagyszínpad

Neil Simon-Cy Coleman-Dorothy Fields: Sweet Charity
– musical –
Charity Hope Valentine a New York-i éjszakában dolgozik – ahogyan ő fogalmaz: adakozik –, egy lepukkant lokálban táncol és vadidegen férfiakat tesz boldoggá. Szívének rejtett csücskében azonban egyetlenegy vágy él, az, hogy végre valaki őt ajándékozza meg a boldogsággal. Valaki, aki szereti, aki nem csapja be, nem csalja meg, nem lopja el a pénztárcáját és nem használja ki. Mert Charity csak ilyen férfiakkal találkozik, és minél jobban hisz nekik, annál csúnyábban végzi. Minél nyitottabb szívvel közeledik az emberekhez, annál komikusabb helyzetekbe kerül. Aztán egy szép napon ez a szeretnivaló lány bent ragad egy liftben egy fiúval, aki végre kedves, rendes és... klausztrofóbiás.Talán most rámosolyog a szerencse. Talán most sikerül.
A Sweet Charity című musicalt Federico Fellini Cabiria éjszakái című világsikerű filmje alapján írta a Neil Simon – Cy Coleman – Dorothy Fields trió. A darab ősbemutatójára 1966-ban került sor a Broadway-n, Bob Fosse rendezésében, akinek neve már ismerős lehet a szombathelyi közönségnek a Kabaré és a Chicago bemutatói kapcsán. A musicalben - melynek zenei világa a 30-as évek Amerikájának jazz-, swing- és spirituálé világát követi -, olyan, azóta már világslágerré nőtt dalok hangzanak el, mint a Momentán vagy a Big Spender.
A főbb szerepekben: Nagy Cili, Fekete Linda, Németh Judit, Bálint Éva, Horváth Ákos, Jámbor Nándor e.h., Matusek Attila e.h.
Rendező: Béres Attila
Helyszín: Nagyszínpad

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése