2014. május 26., hétfő

Quadrille - sokadszorra

Táncos rekordkísérlet
Vas Népe, 2014. május 24. szerző: Kovács Ágnes
Szombathely -– A közismert francia négyest Strauss zenéjére járták a középiskolások a Fő téren a szikrázó napsütésben.
A koreográfia elsősorban az érettségizőknek szólt, akik a napokban adnak számot tudásukról. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely város polgármestere is nekik kívánt szerencsét a sikeres vizsgáikhoz, majd – a szokásokhoz hűen – sípszóval indította el a táncot, déli tizenkét órakor.

Nagy Klaudia, Török Dániel, Somogyi Krisztina és Kovács Tamás a négyest táncolták pénteken a Denevér zenéjére a város főterén (Fotó: Szendi Péter)

A Quadrille-bemutató kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben Szombathely, idén tizenegy középiskola háromszáz tanulója vett részt a különleges rendezvényen.

Kiss Roxána, Csente Zsolt, Nagy Dominik és Pongrácz Szimonetta a szikrázó napsütés és a hőség ellenére szívesen táncolt a téren (Fotó: Szendi Péter)
Egy hónap múlva derül csak ki, rekordot döntöttek-e a táncosok. A rendezvényt kamerákkal rögzítették, hogy hitelesítsék a kísérletet. A tanulók napokon át gyakoroltak, többen közülük táncverseny belépőt nyertek. Néhány intézmény idén azért nem tudott fellépni, mert ezekben a hetekben több osztály kirándulni ment. A programsorozat kilenc éve indult útjára.
Kovács Ágnes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése