2014. május 27., kedd

Latin nyelvi és műveltségi verseny az Iseumban


A Savaria Múzeum szervezésében vettünk részt április 17-én a fenti versenyen.
 Csapatunk tagjai: Horváth Mátyás 9/C, Gulyás Dávid, Gajdán Viktor és Horváth Gábor 10/C. A verseny eredetileg a győri joghallgatóknak lett szánva, de  a szervezők iskolánkat is meghívták. Jáger Amália tanárnő készített fel minket a megmérettetésre. A verseny témája  az ókori, különösen a római mitológia világa, de kaptunk kérdéseket a latin irodalomból, a római történelemből és jogból. A  zsűriben az Iseum történészei, a  Győri Széchenyi Egyetem tanárai és  iskolánkból Jáger Amália tanárnő foglaltak helyet.
Először egy tárlatvezetésen vettünk részt az Iseumben, ezután következett maga a vetélkedő. Összesen hat csapat mérte össze tudását, egyedül a mi csapatunk képviselte a gimnazista korosztályt. Az összesítésben egy ponttal maradtunk le az egyetemistáktól. A versenynek hála még többet tudhattunk meg a római művelődéstörténetről és így városunk gazdag ókori múltjáról
Köszönjük, hogy bátran elfogadtátok  ezt a kihívást és gratulálunk az eredményhez!

 Az alábbi tudósítás kis késéssel  jelenik meg. Ennek okai? Számosak: húsvéti szünet, ballagás, írásbeli érettségik, osztálykirándulások stb. A lényeg, hogy most olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése