2011. november 20., vasárnap

Jelencsics Dorina 9.b.


Torna, mesterfokú bajnokság: Csillag Tünde és Jelencsics Dorina a legjobbak között

A tornászok múlt héten rendezett mesterfokú bajnokságán a két szombathelyi versenyző, Csillag Tünde és Jelencsics Dorina összesen hatszor állhatott fel a dobogóra.

A múlt heti mesterfokú bajnokságról (és az I. osztályú csapatbajnokságról) részletekben már beszámoltunk. Akárcsak az októberi szombathelyi Grand Prix-versenyen, Csillag Tünde és Jelencsics Dorina Budapesten és Békéscsabán is bizonyította, hogy az ország legjobb tornásznői közé tartoznak. Pedig ezúttal nem volt százszázalékos a felkészültsége Rácz Gábor és Vizer Erzsébet két tanítványának.

Csillag Tünde a mesterfokú bajnokág budapesti, egyéni összetett versenye során többször is rontott, gerendán nem is jutott fináléba. A békéscsabai három szerenkénti döntőből két ezüstöt - ugráson és felemás korláton - és egy bronzot hozott. Kicsit fájó, hogy éppen a legerősebb szerének, a talajnak az érme csillog a legkevésbé.

- Szerdán, a csb napján - ez volt a mesterfokú egyéni összetett versenye is - valóban sokat rontottam. Igazán csak annak örülhettem, hogy az új ugrásom, a fóder szuplé végre versenyen is sikerült. A szerenkénti döntőkben talajon megint hibáztam az utolsó sornál. Örülök, hogy ezután sikerült felkerülnöm a dobogóra - mondta a 20 esztendős, talajon Eb-nyolcadik tornásznő. - Összességében régen versenyeztem ilyen rosszul. Nem hiszem, hogy ennek a vb-lemondás miatti eltiltásom az oka.

Ezzel próbálok nem is foglalkozni, inkább arra koncentrálok, hogy a májusi Eb-n indulhatok. Talán az edzéshiány okozhatta a hibákat. Szeptembertől, mióta az egyetemre járok, körülbelül fele annyit tudtam edzeni, mint régebben. Most úgy tűnik, visszatérhetek a napi két edzéshez, mert megkaptam az egyéni tanrendet. Idén még két versenyem lesz, egy Lipcsében és egy Budapesten.

A mesterfokú bajnokságon, ahol nem csak a felnőtt korosztály indulhat, már tavaly, 14 évesen is bizonyított Jelencsics Dorina két arannyal és két ezüsttel. Most bokasérülése miatt két szeren csinált csak teljes gyakorlatot, talajon és ugráson leépítettel szerepelt. Ennek ellenére összetettben bronzérmet szerzett. A két fináléja közül felemás korláton mesterfokú bajnok, gerendán ezüstérmes lett.

- Örülök az eredménynek, amit tudtam, jól megcsináltam - összegzett Dorina. - A verseny után viszont orvoshoz kellett mennem, ilyen fájdalommal nem lehet az Eb-re készülni. Ezzel vége is lett az idei szezonomnak, mert egy hét teljes pihenőt írtak elő, utána is csak felsőtestre dolgozhatok. Két hét múlva MR-vizsgálat következik, ott derül ki pontosan, lesz-e, illetve mi lesz a további teendő a bal bokámmal.

Vas Népe 2011. november. 17. csütörtök | Szerző: Horváth Erika

GRATULÁLUNK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése