2018. április 25., szerda

Fenntarthatósági Témahét



Napjainkban sokat hallunk a környezeti problémákról: a globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Talán a mindennapokban még nem mindenki érzi hatását, pedig ezek a veszélyek komolyan fenyegetik Földünket. Ha nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon, a káros folyamat visszafordíthatatlan lesz.
A problémákról nem lehet eleget beszélni. A szemléletformálást a diákokkal kezdjük, ők határozzák meg a jövőbeni gazdasági fejlődés útját. Illetve reméljük, hogy rajtuk keresztül talán szüleik generációja is változtat életvitelén. Az ismeretátadásra minden tanévben egy témahét ad különleges alkalmat.
A fenntarthatósági témahét programjait idén április 23. és 27. között rendezik országszerte. A mi iskolánk már második alkalommal vesz részt a programsorozatban, minden évben a kilencedik évfolyam részvételével.
Idén a nyitóelőadást egykori diákunk, Baják Petra a Nagy Lajos Gimnázium 2013-ban végzett öregdiákja tartotta. Petra jelenleg az ELTE geográfus hallgatója, geológia, hidrogeológia szakterülettel.
Előadásának címe: a felszín alatti vízfolyások és a fenntarthatóság kapcsolata.
Hétfőn a 2. órában a 9.C és 9.D osztályok, 4. órában pedig a 9.A és 9.B osztályok vettek részt rajta.
A hét további földrajz tanóráin pedig a tudatos vásárlás témáját járják körbe a kilencedikes diákok szaktanáraik segítségével.
Reméljük, hogy a kapcsolódó előadások és a tanórai foglalkozások hozzájárulnak a diákok ismerteinek bővítéséhez.

A tudósítást Bukitsné Derhán Ilona tanárnő küldte.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése