2015. szeptember 10., csütörtök

Gólyanap 2015. augusztus 28.




Immáron  sokadik alkalommal gyűlt össze augusztus végén sok-sok "enelgés gólya", hogy még a hivatalos iskolakezdés előtt kötetlenebb formában ismerkedjen meg az iskolával, a tanárokkal és az osztálytársakkal.
Az időjárásra panasz nem lehetett. Így a napsütés nem pusztán a testet, hanem a lelkeket is átjárta. Vidám hangulat, mosolygós arcok, lelkes és aktív részvétel.  Ez jellemezte a délelőttöt.
 A 11/A osztály, Bukitsné Derhán Ilona tanárnő vezetésével  szervezte meg a programot. Változatos próbatételek követték egymást: intrónak NLG-kvíz, majd az EU országainak  himnuszát kellett felismerni.  Ezt követően a leendő 9-es osztályok   Antalovits tanár úrnál növényeket próbáltak  beazonosítani és   totót kitölteni  a biológia és a foci kapcsolatáról.(!?!?!?!) A könyvtárban irodalmi és helytörténeti kérdések várták őket. A szellemi próbatételek angol kvízzel és matematikai-logikai feladatokkal értek véget. De nem!  A tornateremben csak a sport-totó kitöltése után lehetett domborítani az  ügyességi játékokban
Már elmúlt dél, mikor az eredményhirdetésre gyűltünk össze. Szoros verseny alakult ki, minden pont számított. Így:
1. helyezett: 9/A osztály, 88 pont
2. - II -       : 9/C osztály, 86 pont
3. - II -       : 9/B osztály, 84 pont
4. - II -       : 9/D osztály, 78 pont
Én szívem szerint nem pusztán a győztesnek, hanem minden résztvevőnek gratulálnék. Ezzel a délelőttel mindenki nyert.
Fotók: Ignéczi Dóri 11/C (ld. Királyi Képtár)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése