2015. január 20., kedd

Jónak lenni jó érzés



Iskolánkban december 19-én, pénteken - a téli szünet előtti  utolsó tanítási napon - minden az adventi készülődésről szólt. A diákok többsége vidám játékokkal, kézműves foglalkozással, szórakoztató programokkal múlatta az időt, készült az ünnepre, a téli szünetre. 
A ráhangolódásnak azonban van egy másik formája is. A karácsonyi ünnepek közeledtével sokkal fogékonyabbak vagyunk a jó cselekedetekre, keressük a lehetőségét a lelki készülődésnek.

Gimnáziumunk diáksága - a Diákönkormányzat kezdeményezésére - idén is segítő kezet nyújtott a rászorulóknak. A december elején lezajlott gyűjtésbe sok diákunk bekapcsolódott. Akinek lehetőségei engedték, az 400 Ft-ot ajánlott fel jótékony célra, melyből tartós élelmiszereket vásároltak az iskola diákjai, szüleik segítségével. Az összegyűlt adományokból támogattuk az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány - Angyalok a Mezőségen 2014 elnevezésű akcióját, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül részesültek a szombathelyi rászoruló nagycsaládosok és nyugdíjasok is.

Gimnáziumunk nyolc diákja, a 10.A osztályból arra vállalkozott, hogy elkíséri adományainkat és segíti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi segítő akcióját december 19-én az adományosztó ünnepségen. Elsőként a Gagarin utcai óvodások kedveskedtek énekkel, játékos műsorral, majd  a Mesebolt bábszínház művészei hoztak ajándékképpen egy verses, zenés előadást a jelenlévő családoknak és nyugdíjasoknak.
A műsorokat követően került sor az adományok átadására. A lányok a csomagok kiosztásánál segédkeztek, a fiúk a szervezésben és a lebonyolításban kaptak feladatot. 

Kettős érzéssel jöttünk haza. A rendezvényen segíteni nehéz volt, néha szívszorító, de mégis: jó érzés volt jónak lenni. Márpedig jót tenni máskor is lesz lehetőségünk. Sok a tennivaló és kevés a segítő kéz. Azonban ha valaki - akár csak az ünnepek táján - megtapasztalja ennek örömét, az máskor is keresni fogja az alkalmat. 



A MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT KÖSZÖNETÉT TOLMÁCSOLJUK MINDEN DIÁKNAK ÉS TANÁRNAK, AKIK BÁRMILYEN ADOMÁNNYAL SEGÍTETTÉK A RÁSZORULÓKAT.

A beszámolót  Derhán Ilona tanárnőnek köszönhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése