2017. december 19., kedd

DÖK -elnök választás 2017. december 15.

Fördős Krisztián (11/C) újra bizalmat kapott a diákoktól. 
A megjelentek 83%-a igennel szavazott arra, hogy a következő évben is Krisztián legyen az NLG DÖK első embere.
GRATULÁLUNK!!!!!!






Az eseményen Nagy Lili és Nagy Johanna Csenge (11/A) fotózott.



 Krisztián választási beszéde. 

Tisztelt Igazgatónő, Tisztelt Tanáraink, Kedves Diáktársaim!

Egy évvel ezelőtt ugyanezen esemény keretében, ugyanezen a helyen álltam. Bizalmat kaptam, aminek az elmúlt időben megpróbáltam megfelelni. Akkor még csak terveim, közös terveink voltak, mára többől eredmény lett, bár akadnak, amik még megvalósításra várnak.
A hagyományos programjaink a következők voltak:

·      Valentin-napi üzenetküldés (2017. 02. 14.).
·      Rádiós megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napjának tiszteletére (2017. 06. 02.).
·      Diákönkormányzati-nap (2017. 06. 07.)
A sportok kedvelői részt vehettek futball-, röplabda-, és kosárlabdatornán, és volt egy darts-bajnokság is. Meghívott vendégek tartottak Krav-maga, illetve Hot-iron bemutatóval egybekötött edzéseket. Akik nem a sportot választották, nézhettek filmet, játszhattak konzolokkal, vagy benevezhettek a három számítógépes verseny egyikére. A hölgyek pedig megtekinthették egy kozmetikus előadását. Volt egy díszvendégünk is, Kálmán László személyében, akivel egy jó hangulatú, tartalmas beszélgetés folyt a díszteremben. A Gencsapáti Fagylaltozó autója biztosította egész délelőtt a hűs finomságot az iskola számára. A versenyek nyerteseit utalványokkal díjaztuk. Támogatóink voltak: Görög Pizzéria, Cafe Frei, Gömbi Fagyizó, Mango Fagyizó.
·      Legsokoldalúbb diák megválasztása, és díjazása a tanévzáró ünnepségen.
·      Segítségetekkel többször is sikeres gyűjtést szerveztünk a rászorulóknak.
Újszerű rendezvényünk a Nutella-nap, amit a nagy érdeklődésre és sikerességre való tekintettel a következő évben is megrendezünk.
Eredményként könyvelhetjük el, hogy
·      rendszeresek a DÖK-gyűlések, javuló létszámadatokkal, és aktivitással,
·      segítünk az iskolai rendezvényeken (nyílt nap, beiratkozás),
·      jó a kapcsolat az NLG-FM vezetőivel, segítségnyújtás a kérdőíves igényfelmérés lebonyolításában,
·      az iskolavezetéssel való kommunikáció rendszeresebbé és hatékonyabbá vált.
Továbbra is vallom, hogy diákéletünk akkor lesz tartalmas, ha a kemény tanulás, munka mellett közösen izgalmassá, érdekessé tesszük.
A mindennapjainkat színesebbé tehetjük, ha a „sulirádió” szerkesztőségével szorosabban együttműködünk. Kijelölünk egy-egy diákönkormányzati képviselőt minden osztályban, aki a közérdeklődésre számot tartó aktuális híreket eljuttatja a szerkesztőségnek.
Fontos, hogy a közvélemény honlapunkról, valamint a médiából és a sajtóból megismerjen minket, és értesüljön az NLG-s diákélet fontosabb eseményeiről, hogy az utcára kilépve is jóleső érzés legyen „nagylajosos” diáknak lenni. Ennek érdekében szeretnék kialakítani egy jól működő rendszert a következő módon: a diákönkormányzat megválaszt két felelőst, aki a honlap DÖK-oldalát, illetve a kiemelkedő eredményt elért NLG-s diákokat bemutató Dicsőség falát szerkeszti. Az információkat az osztályok képviselői juttatják el részükre.
Szükségesnek tartom, hogy a diákság széles rétegeinek ötleteit, javaslatait, problémáit megismerje a DÖK. Készítünk egy ötletládát, aminek kihelyezéséhez kérem az iskolavezetés engedélyét.
A jövőnket meghatározó továbbtanulási és pályaválasztási lehetőségeink minél szélesebb körű megismerése céljából keressük a lehetőségét, hogy részt vegyünk tájékoztatók szervezésében.

Továbbra is kérem bizalmatokat és aktív támogatásotokat, közös munkátokat a diákönkormányzat minél eredményesebb működéséhez. 
Ehhez kérem továbbá tisztelt tanáraink, és az iskolavezetés segítő együttműködését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése