2010. december 15., szerda

Csörgőlabdát játszottak

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságnak vak munkatársa, Orsós Zsolt kedden délelőtt a Nagy Lajos Gimnáziumba látogatott. A rendezvényen részt vett Szakály Gábor koordinációs tanácsnok.


A Kormány Nemzeti Együttműködés Programja nemzeti szolidaritást is jelent. Szolidaritást mindazokkal, akik segítségre szorulnak, akik betegek, elesettek, vagy akiknek megváltozott életkörülményeik miatt nagyobb figyelemre, támogatásra van szükségük a társadalom részéről. Már az iskolai nevelés során fontos a társadalmi szolidaritás erősítése, a fogyatékossággal élőkről kialakult kép megváltoztatása. Ennek érdekében Orsós Zsolt - Soltész Miklós, szociális államtitkár közvetlen munkatársa - a „szolidaritás nagyköveteként”, országos program keretében megismerteti a diákokat a fogyatékossággal élők mindennapi nehézségeivel, örömeivel és a segítségnyújtás lehetőségeivel.
Orsós Zsolt kedden délelőtt a Nagy Lajos Gimnáziumban előadást tartott. Saját élményeiről, életéről, sportbéli sikereiről, az integrált oktatásban eltöltött 12 tanévéről, illetve a Paralimpiákon szerzett tapasztalatain keresztül, más fogyatékosságokról, fogyatékos versenyszámokról beszélgetett a gyerekekkel. Megismertette a tanulókkal a látássérültek számára fontos segédeszközöket, mint a Braille- írógép, a beszélő telefon, a beszélő számítógép és óra. A program végén a diákok kipróbálták a csörgőlabdát, amely vakok által játszott speciális sportág. A fiatalok ezáltal rövid időre megtapasztalhatták, milyen nehézségekkel küzdenek a látássérült embertársaik.








Nagyon sok képet találtok erről az izgalmas mérkőzésről(Zsoltnak hála)
a könyvtár 1. gépén




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése