2010. szeptember 21., kedd

Diáknap 2010. szeptember 14.








Holdfényligeti kalandok

Szeptember 14-én, kora reggel megtelt az Ady tér izgatott diákjainkkal: mindenki kíváncsian várta, milyen feladatokat kapunk úti célunk helyszínén, a gyöngyösfalui Holdfényligetben.

Érkezésünk után a szervezők rövid tájékoztatót tartottak, majd osztályonként útnak indultunk, hogy teljesíthessük az első feladatokat. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere: kreativitást, gyorsaságot, ügyességet, pontosságot igénylő próbatételek elé állíttattunk.

Az egyik helyszínen kis kupacba halmozott kacatszerű tárgyakkal vártak minket. Mint kiderült: a csövekből, deszkákból, rekeszekből alagutat kell építeni, úgy, hogy végig lehessen gurítani benne egy teniszlabdát. Ötleteltünk jobbra-balra, mígnem megépült az alagút, s a labda is végig gördült benne.

Egyensúlyozó készségünk tesztelődött a kutyapiramis, a drótkötélen állás és a rekeszmászás során. A piramis során stabilnak nem teljesen mondható társainkon, a rekeszmászásnál a szintén labilis elemeken kellett (volna) a lehető legtovább maradni. A drótkötél esetében annyi könnyebbség adódott, hogy a „talaj” nem volt annyira instabil. Bár, ez esetben a belénk kapaszkodó társunk ránthatott minket a „mélybe”.

Az állóképesség és a gyorsaság próbája volt a bicikliverseny. Akadtak, akik rövidítettek a pályán. Én személy szerint kilométerekkel lemaradva, kifulladva, a dimbes-dombos, pocsolyával és rögökkel teli úttól szétrázatva értem célba. (Na, nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni.)

Az íjászat során a pontosság volt a fontos. A vezértollra tökéletes tartásra alig figyelve igyekeztünk minél több vesszőt a céltáblába juttatni. Volt, akinek több, volt, akinek kevesebb sikerült.

A pihentetőbb feladatok közé tartozott a totó, a minigolf és a kirakós. Minigolfnál inkább a csapattagok összetartására és „labdaérzékre”, a többinél a szellemi tudásra volt szükség.

Eredményhirdetés előtt felfedeztük a helyszín kínálta egyéb lehetőségeket. Néhányan a drótkötélpályán maradtak, mások a kis tó partján napoztak, vagy pecáztak.

Miután megtörtént az eredmények összesítése, újból összegyűltünk a focipályán, hogy megtudjuk: az első helyen a 12. c osztály végzett.

Pócza Gabriella 12/A


Katt a Dedivideóra!

http://myvipvideo.com/videoview.php?videoid=2943527
A további képek és a videó a könyvtár első gépén megtekinthetők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése