2010. június 19., szombat

Könyvajánló a nyárra


Mit kívánhat egy könyvtáros a nyárra? Sok jó könyvet.
Ehhez ajánlanék most három, szerintem igazán érdekes, izgalmas és tanulságos olvasmányt.

"Valójában nem sokat értek hozzá, legfeljebb talán annyit, hogy a legfontosabb és legtöbb nehézséggel járó tudományunk a gyerekek nevelésének és oktatásának tana." /Montaigne/ Kezdi a fenti idézettel könyvét David Gilmour kanadai író, filmkritikus és tévés személyiség. Ebben a könyvben arról mesél, hogyan alakult kapcsolata kamasz fiával, akivel ugyancsak felgyülemlettek a problémák. Főleg az iskolában. Apuka, kinek élete szintén nem probléma nélküli, gondol egy merészet, gyermekét kiveszi az iskolából azzal a feltétellel, hogy hetente megnéz vele 3 azaz három filmet, amiről aztán közösen fognak beszélgetni. A családi filmklub lehetőséget ad apának és fiának, hogy az élet nagy kérdéseiről - a látottak alapján- elmélkedjenek. Együtt. A könyv eddig 24 országban jelent meg, és sok embert indított arra, hogy ne sajnálja az időt jó filmekre, de mindenekelőtt azokra az emberekre, akik igazán fontosak számára. A könyv végén természetesen filmográfia található. Mindenki a kedvére válogathat belőle. Kivétel nélkül, nagyon nézhető filmeket tartalmaz.



Aki olvasta Dan Brown eddigi könyveit, ezt sem hagyhatja ki. Aki pedig nem, itt a ragyogó alkalom, hogy megismerkedjen velük. Lebilincselően izgalmasak, ráadásul , mivel a főhős, Robert Langdon, a Harvard egyetem szimbólumkutatója, annyi titkos és ezoterikus bölcsességet megtudunk, hogy ihaj. Most éppen a szabadkőművesek rejtélyekkel teli világáról.




Kati Marton magyar származású amerikai író és újságíró. Szülei a legjelentősebb amerikai hírügynökségek - az UPI és az AP- budapesti tudósítói voltak a 40-es évek végétől 1956-ig. Az AVO minden lépésüket figyelte, miközben Kati és nővére a kisgyermekkor gondtalan éveit élte. Aztán először az édesapát, majd az édesanyát tartóztatják le. Hihetetlen diplomáciai bonyodalmak árán a család Amerikába emigrálhat, de a magyar titkosszolgálatok keze ide is utánuk nyúlik. "Kötelező olvasmány" mindazoknak, kik a magyar közelmúlt történelme iránt érdeklődnek.

1 megjegyzés:

  1. Az elveszett jelképet mindenképp, el fogom olvasni:) A többi Dan Brown könyvben sem csalódtam.

    VálaszTörlés