2016. december 9., péntek

Kutatók éjszakája



2016. szeptember 30-án a Kutatók Éjszakája program keretében rendezték meg az "Egészség ügyesen" elnevezésű vetélkedőt. A szervező a Pécsi Tudományegyetem volt.
 A 11/C osztályból öten vettünk részt a versenyen.  A verseny kezdetén még nem is gondoltuk volna, hogy miénk lehet a győzelem, hiszen ellenfeleink csupa biológia tagozatos helyről jöttek. Frappáns, bár nem a legjobb bemutatkozó műsorunkkal vágtunk neki az egésznek. Ezek után sorban kaptuk az érdekesebbnél érdekesebb feladatokat: pl. pelenkázás, történetírás különféle, össze nem kapcsolódó szavakból, orvosi műszerek felismerése, múmia készítés és egyéb kvízek.
A vetélkedő lezárulta után még részt vettünk egy anatómia előadáson, majd pedig azt tanulhattuk meg, hogyan kell éles helyzetekben viselkedni és  cselekedni (Újraélesztés, stabil oldalfekvés.)
Ezek után következett az eredményhirdetés, amit nagy izgalomban hallgattunk. Sorra mondták az iskolákat, a Nagy Lajos még mindig sehol sem volt. Majd amikor már a második helyre sem minket mondtak,  kezdtünk  örülni. Végül kihirdették az eredményt: a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium végzett az első helyen. Jutalmunk rengeteg apró ajándék és egy hatalmas torta volt, amit a verseny után természetesen el is fogyasztottunk.
A csapat tagjai voltak: Varga Martin, Örkényi Boglárka, Labancz Patrik, Milisits Máté, Jakab Bálint valamennyien 11. C osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Dr. Szinetárné Márkus Teréz tanárnő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése