2016. február 16., kedd

Sítábor 2016.


Idén is  megrendezésre került iskolánk nagy népszerűségnek örvendő sítábora.  Az útra Takács Zsolt és Szabó Péter tanár urak, illetve Sákovicsné Szeltner Anita tanárnő kísért el minket. Az indulásra január utolsó napján került sor, az út nagyjából hat óra volt. Késő délután érkeztünk meg a Salzburg tartományban elhelyezkedő Zell am Seebe.
Február első napján kilenc órakor már a sípályán voltunk. Aki tudott síelni, kisebb csapatokba verődve arra ment, amerre kedve tartotta, a kezdők pedig egy profi síoktató segítségével sajátították el a sport alapjait.
 Nem hagyhattuk figyelmen kívül a gyönyörű tájat sem. Hiszen a hegy tetejéről szemünk elé táruló látvány eszméletlen volt: a hatalmas hegyek hósipkákkal a tetejükön, felhők, a Zell am See mellett fekvő tó… mesébe illő. 
A szállásra rendszerint öt óra körül értünk vissza, vacsoráig mindenki a szobában pihent, hiszen a síelés rendesen lefárasztja az embert.
Kivételt képezett a keddi nap, mikor a közelben magasodó Kaprun gleccserre látogattunk el. Fent a táj teljesen más volt, mint amit eddig megszokhattunk: sehol egy fa, viszont hatalmas, szürkésbarna szikla akadt bőven. Mindez érdekes, számomra kissé visszataszító, szomorú látványt nyújtott.
Csütörtökre már a kezdők is a csoportokkal síelhettek. 
Pénteken még egy utolsót síeltünk ésdélután ötkor indultunk vissza Szombathelyre. Ez alatt az egy hét alatt mindenki életre szóló élményekkel gazdagodott.  Barátságok kötődtek vagy éppen váltak szorosabbá. Útközben mindenki azt kívánta: „Bárcsak ne lenne még vége!”
Tímár Emese 9/A



Kaprun gleccsere

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése