2011. május 24., kedd

Diáknap : programok, eredmények

(További képekért klikk ide!)http://westindex.hu/galeria/diaknap-az-nlg-ben-2011

Diáknap 2011.

Nagy Lajos Gimnázium Diákönkormányzata

Ismertető

A diáknap programja három részből áll.

A feladatokat a diáknapon kell teljesíteni, illetve az osztályindulók már ezt megelőzően elkészülnek.

Időpont: 2011. május 19. 8:00-14:00

Helyszín: az iskola udvara és tornaterme, valamint az iskolához közel található "városi állomások"

I.rész:

8:15 - 10:00

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója nyitja meg a rendezvényt, majd az iskola diákjait megmozgató aerobik bemelegítés után kezdődik a nap első része. „Ismerd meg Szombathelyt!” címmel a városban, az iskolához közel található állomásoknál kell az osztályoknak különböző feladatokat időre teljesítenie. /Információk, adatok szerzése, megadott termék beszerzése/ A helyszínek között megtalálható a Fő tér, a Savaria Plaza, és a Weöres Sándor színház épülete is. A feladatokat a megnyitó után kapják meg, azt váltó jelleggel kell teljesíteniük az osztályoknak. Ezalatt az éppen nem feladatot teljesítő diákoknak játékos sorversenyek következnek osztályonként 10-10 főből álló , és egy tanári csapattal. Ezt a részt kiegészítjük több plusz pontot érő feladattal, amit a nap végéig kell teljesíteniük az osztályoknak.

II.rész:

10.00 - 12.30

Az udvaron zajlik, 10:00-kor tánc és gyorskorcsolya bemutatók következnek, majd 10:30-kor „Anno NLG”címmel interaktív beszélgetés kezdődik volt "nagylajosos" öregdiákokkal. A meghívottak: Annus Adrián,olimpikon, Pankár Tibor, Will Tamás, Váradi Kornél, NB I-es válogatott kosárlabdázók, Dr. Katona Attila, történész (NYMESEK egyetemi docens),Halmágyi Miklós,újságíró.

A beszélgetés után az osztályok „Beugró típusú” improvizációs feladatot teljesíthetnek a Weöres Sándor Színház színészével, Vlahovics Edittel. Ezután kezdődik az NLG-sekből és Falcosokból álló csapatok összecsapása. Ezalatt a rendőrség részeg szemüvegeit próbálhatják ki a tanulók egy kiépített pályán. Ezzel szintén egy időben a Zumba táncműfajt lehet kipróbálni és megtekinteni. Szintén megrendezzük még a magas sarkúban futás versenyét.

III.rész:

12:30-kor az előre megadott indulók bemutatása, majd karaoke jön. Először osztályonként lehet pontokat szerezni „popdaráló” jelleggel, majd egyénileg lehet indulni az „NLG hangja” címért. 13:30-kor a pontok összegzése alatt az NLG-sekből álló, klasszikus zenét játszó együttes játszik, ezután eredményhirdetést tartunk. Értékes nyeremények kerülnek kiosztásra. Végül az NLG zenekarának, az Unknown együttesnek a koncertjével fejeződik be a diáknap.

Rendezvényünk támogatói: McDonald’s gyorsétterem, Nyugat Rádió, Fitotéka Gyógynövény Szaküzlet, Hófehérke divat, Alkot papír-írószer üzlet, Szőlőskert Vendéglő, Öreg Sam étterem, Jaade fehérnemű, Líra könyvesbolt, Kalocsai Bt.



Eredmények:

Az osztályok közötti verseny győztesei:

1. 9/C osztály 66 pont

2. 10/A osztály 50 pont

3. 9/a osztály 47,5 pont


Sorversenyek:

1. 9/C osztály 46 pont

2. 10/A osztály 20 pont

3. 11/B osztály 18 pont


A jelenlegi és volt "enelgés" kosarasok meccsét az "öregdiákok" nyerték. ( 10 ponttal )

A magassarkú cipőben futás versenyének győztesei (és egyben résztvevői):

1. Pongrácz Alexandra 9/C 13 +10= 23 pont

2. Auer Bianka 10/A 15+7= 22 pont

3. Seprenyi Fanni 9/A 9+12=21 pont

4. Köbli Hanna 10/A 11+9= 20 pont

(A pontok a gyorsaságból és a cipősarkok magasságából adódtak össze. Mint látható, a verseny nagyon szoros volt.)


Az NLG hangja 2011:

Buja Hanna 11/C



A győzteseknek - legfőképpen a 9/C osztálynak - és a résztvevőknek egyaránt GRATULÁLUNK!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése